Anne Juul Wallin

Akupunktør, Psykoterapeut MPF, Master i NLP & Hypnose og Jordemoder

Akupunktur

Akupunktur tilbydes af veluddannet og erfaren Akupunktør i min klinik på Amager, se lokale og beliggenheden her.

Akupunktur.

Når vi er syge eller har en lidelse, er der en ubalance i vores krop. Principielt kan alle lidelser have gavn af akupunktur, da det retter op på den ubalance. Nogle kan helt helbredes og andre lindres. I 1979 blev akupunktur officielt anerkendt som behandlingsform af Verdenssundhedsorganisationen WHO. 

WHO har udarbejdet en liste over lidelser, der med stor sandsynlighed kan helbredes, udfra undersøgelser af effekten ved behandlingen – se i kolonnen til højre.

Det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger der skal til. Jo mere kronisk en ubalance/lidelse er, jo flere behandlinger. Der bruges små fine sterile engangsnåle, der stikkes ind rundt om på kroppen. Hver behandling varer mellem 15 – 60 min., heraf udgør nåleterapien de 10 – 30 min.. Allergi behandling er den behandling, som tager kortest tid, men andre problematikker tager 20-30 min..

Akupunktur er også særdeles effektiv i forhold til forskellige graviditetsgener. Den er særlig gavnlig til at afkorte fødselstiden og sætte fødslen i gang. Læs om Akupunktur til gravide.

Akupunktur kan også hjælpe ved ufrivillig barnløshed. Hermed kan chancerne for graviditet øges, både når I er i fertilitetsbehandling og ved “naturmetoden”. Mere information om Akupunktur til fertilitetsbehandling.

Elektro-akupunktur og varmeterapi (Moxa).

For et bedre resultat af behandlingen kan der tilføres en svag strøm til akupunkturnålen, også kaldet elektro-akupunktur. Dette er især gavnligt ved muskel- og ledproblemer, sportsskader, arbejdsskader, vægttab, følelsesløshed, smertebehandling og igangsættelse af fødsel. Der kan også behandles med varmeterapi. Varmeterapi er en gammel kinesiske måde at behandle på. Terapien udføres med moxa og tilfører kroppen Yang energi. Ved moxa behandling påvirkes et akupunkturpunkt eller et hudområde med varme eller urter. Det kan være direkte af/på huden eller via en akupunktur nål. Moxa findes i forskellige former. Det mest anvendte på klinikken er moxaruller og moxaspray (som ses på nederste billede) og moxatoppe til nåle. Når der anvendes moxaspray bruges der også en infrarød varmelampe. Moxa behandling bruges især til at styrke kroppen. Metoden bruges også ved kuldetilstande, stagnationer, muskel – og ledsmerter, samt ved psykiske tilstande. Moxa er endvidere yderst velegnet til akutte smerter som følge af overbelastning eller sportsskader.

Moxa kan desuden med stor effektivitet bruges til at vende at foster fra en underkropstilling til en hovedstilling. Læs mere om metoden på Akupunktur til gravide.

Øreakupunktur

I forbindelse med afhængighedsproblematikker kan der suppleres med øreakupunktur. Der bliver sat små permanåle, med et plaster over, i øret. Permanåle er mini akupunkturnåle, formet som en lille pilespids. Du har dem siddende i omkring en uges tid, men de kan sidde helt op til to-tre uger. Det forstærker behandlingen og gør den mere effektiv. Endvidere kan øreakupunktur  også bruges til smertebehandling, igangsættelser, fertilitetsbehandling og psykiske problemer m.m.. Der gives som regel kun øreakupunktur i det ene øre.

Forberedelse til akupunktur

Der er ikke noget, du behøver at medbringe. Jeg stikker som regel gennem tøjet, så du behøver i de fleste tilfælde ikke at skulle tage noget tøj af. På den baggrund kan det være en god ide, at have noget behageligt, ikke for tykt tøj på. Det er også en god ide med mørkt tøj, da der nogen gange godt kan komme en lille mikroblødning i forbindelse med stikket. I forbindelse med akupunktur sammen med den kinesiske massage vil det være nødvendigt at fjerne tøjet fra det område, der skal behandles.