Anne Juul Wallin

Akupunktør, Psykoterapeut MPF, Master i NLP & Hypnose og Jordemoder

Fødselshypnose

Er du bekymret, nervøs eller bange for den forestående fødsel? Eller ønsker du bare en hurtigere og mere smertefri fødsel?
Fødselshypnose kan hjælpe dig, som forberedelse til fødslen!!!

Når du skal føde og ikke har prøvet det før, eller hvis det var en noget overvældende oplevelse sidste gang, står du helt naturligt i en situation, hvor du godt kan være lidt nervøs, bange eller utryg. Noget af det vigtigste for at en fødsel skal forløbe nemt og ubesværet, er, at du føler dig tryg og afslappet. Så frigives de hormoner, der laver veer og giver smertelindring, nemmere. Nogle har nemt ved at skabe den tryghed for sig selv, andre har brug for hjælp. Her kan fødselshypnose hjælpe.

Selvfølgelig er der mange parameter, der spiller ind for, at en fødende kan føle sig tryg. En af de vigtigste for de fleste er, at de føler, at de ikke mister kontrollen. Gennem fødselshypnose lærer du, at slappe af og lade kroppen gøre arbejdet. Derigennem opnås en følelse af kontrol og du kan bedre give slip og give dig hen til fødslen af dit lille barn. Jo mere afslappet du er, jo mindre ondt har du. Du vil, som langt de fleste som får fødselshypnose, som forberedelse til fødsel, opleve, at fødslen gør mindre ondt, at det går hurtigere og at du ikke længere er nervøs, bange eller utryg. Du har fået nogle vigtige redskaber, som du nemt kan bruge undervejs i fødslen.

Er du meget nervøs for, at fødslen skal tage lang tid, kan du med fordel kombinerer fødselshypnosen med akupunktur til modning før fødslen. Denne forberedelse til fødsel medvirker også til et hurtigere forløb.

Du kan også lære selvhypnose her. Så får du et “script” med hjem, som du kan bruge i selvhypnosen med din partner. Du bør træne med det jævnligt for at sikre det bedste resultat.

De fleste har brug for en 3 – 5 behandlinger. Hver behandling tager omkring en time. Du skal dog påregne at bruge lidt længere tid den første gang.