Anne Juul Wallin

Akupunktør, Psykoterapeut MPF, Master i NLP & Hypnose og Jordemoder

Kinesisk massage

Gua Sha – kinesisk massage

Traditionel kinesisk massage hedder Gua Sha og er en gammel behandlingsmetode. Måske endda endnu ældre end akupunkturen. I Østen er metoden meget anvendt i folkemedicin. Gua Sha kan anvendes selvstændigt, men bruges her på klinikken ofte sammen med akupunktur.

Gua Sha betyder at skrabe varme op til overfladen. Der bruges et skraberedskab til dette (se øverste billede) og olie. Gua Sha bruges mest til meget svaglige personer.

Gua Sha bruges til ømhed og smerter, stivhed i muskler, hold i nakken, sportsskader, skader i bevægeapparatet, føleforstyrrelser i hænder, fødder, arme og ben og til at uddrive akut forkølelse og lignende.

Gua Shark

Gua Shark er en vestlig videreudvikling af Gua Sha, hvor der bruges et stålredskab og olie til at skrabe på huden med. Det er en mere dybdegående og effektiv behandling af ovenstående områder. Derfor bliver det behandlede område ofte meget rødt/lilla i dagene efter behandlingen (se nederste billede), modsat den traditionelle kinesiske massage som sjældent giver mærker.

Gua Shark er den kinesisk massage, der mest bruges her på klinikken.